Selasa, 22 April 2014

Jangan Bagi Dia Publisiti

Assalammualaikum and Hai.

Air tak ada. Air Tak Ada. hahaha tetiba je kau kann. Aku nak cerita aku kena angkut air dari grounf floor sampai tingkat 4. adoii aku rasa aku tak perlu dah berjogging untuk seminggu. podahh macam selama ni kau jogging sangat. Terus mesej abah mengadu dekat dia. gedik benor tu pun nak cerita kat abah.
Nak cerita apa sebenarnya ni. ??

Satu Malaysia tahu kan pasal YB Karpal Singh tu. Aku tak ada lah nak cerita pasal dia. aku nak cerita pasal tok bomoh boyaa yang pergi jampi jalan raya tempat karpal singh tu excident. Alahaii tok bomoh. Nak popular sangat ke ? Masuk lah raja lawak ke, school of lawak ke. aku boleh jugak terima.

First and last ini entry pasal dia. I olss nak sampaikan apa lecture i olss cakap je. Lec aku cakap, dia ni minta populariti je, jadi kita jangan kasi dia popular. paham ? jangan sebarkan apa sahaja kegiatan yang dia buat. kalau dia buat pun kita buat bodoh je, jangan war-warkan. Kalau lah betul kita nak banteras, kita bukan push tok bomoh tu, tapi push pihak yang berwajib. JAKIM ke acctualy. 

Lec aku cakap tok bomoh ni dia kalau ikhlas nak tolong dia tak akan hebahkan. Dulu masa kat KLIA tu whatthefish buat depan public tu, nak masuk paper lah kan. Nak famous dekat dunia lah kann. Tahu dak betapa malunya aku dengan kawan2 foreigner gue. Macam jalan seret muka kat lantai derr. This is Malaysia ? This is Islam ? deppp.

Yang latest aku tertengok. IYA TERTENGOK sbb ada orang share, perasaan nak tahu tu tinggi betul jadi aku tekan. Dia nak minta kerjasama pihak tertentu nak naik heli dari Johor ke Perlis nak rembas jalan kat Malaysia biar tak ada lagi excident. Wahthefish lah tokk. 

So ingat jangan bagi dia publisiti, jangan bagi dia popular, jangan sebarkan video dia. Sambil tu berdoa, supaya dia kembali ke jalan yang benar. Jangan mengutk lelebih sebab islam tak ajar kita mengutuk, hentam sampai lumut sesorang tu. Islam ajar tegas, berprinsip. Sory to say, Malaysia undang2 memang slow sikit, undang2 agama pun memang slow sikit. Maybe kena kaji mulaa dehh. Kak syira uolss nak pergi tadah air. Esok pepagi nak mandi malas dah nak tadah air. bye. salam sayang.

Only a Joke. 

8 ulasan:

Anasyg berkata...

wait, kawan foreigner? sharifah study katne? oh n pasal bomoh tu, yes, toksah amik tahu lah kan. biar je dia.

Sharifah Syahirah berkata...

@Anasyg : Kita study dekat UM, KL. Um mmg ramai foreigner. kalau dekat fak syira, ramai foreigner dari china, korea, brunei, indon. ehh terpanjang plak jwb. hee

Lieya Yaya :) berkata...

hmm . yg peliknyaa kenapa bomeoh tu dilepaskan mcmtu je . kenapa jabatan agama islam tak tangkap dia ? sebab dia boleh menjatuhkan maruah islam dekat Malaysia ni . orang luar akan pandang kita ni hanya islam pada nama . tak boleh biar sebenarnya org mcm ni . yes . agreed dengan akak ! undang2 malaysia n undang2 islam is too slow .

Sharifah Syahirah berkata...

@Lerya yaya memenag pelik, semua tutup sebelah mata je. why ?

Nurulee berkata...

betul betul. patutnya kita buat dunno je.
pasal mh370 tu. mmg lah bomoh tu memalukan tapi siapa yg lagi memalukan malaysia? cuba teka?
hahaha reporter and all the cameraman yang duk ambik gambar blablablbla keliling bomoh lahabauuuu tu.
and semua yang duk sebarkan pasal lahabau tu.
think. hehehe.

Nadratul Syazwana berkata...

Hahaha seronoknya kurus la lepasni dok naik turun tangga je. Hal bomoh tu memang tak pernah amik tau, menyampah tengok :/

Sharifah Syahirah berkata...

@ Nurulee : itu salah satu faktor jgk. reporter yang sangat sakaii rasannya. hahaha

Sharifah Syahirah berkata...

@ Nad hahaha sair dah ada, tak boleh kurus lah mcm ni. haha bagus nad, jangan ambil port langsung. Nnti kena tampar boyaa