Sabtu, 26 April 2014

Diet Atkins

Assalammualaikum and Hai.



Aku stress sekarang ni. Aku ada handle satu event dekat fakulti, lagi seminggu je event tu. Selagi tak lepas majlis tu, selagi tu aku stress. Haihh cepat lah habis. motip nak cerita kat korang ? 

Eh hari ni nak cerita pasal apa. Sekarang kan, bukan sekarang lah sejak dari dulu lagi semua orang nak diet, nak badan kurus molek cantik. Siapa tak nak. Dekat wall aku, dekat page penuh dengan info pasal Diet Atkins. Apa kebenda diet ni ?
sumber : google

Atkins ni satu corak pemakanan yang diperkenalkan oleh Dr Robert C. Atkins M.D untuk tolong orang untuk turunkan berat badan menggunakan konsep pembakaran kabohidrats. Maksudnya secara ringkas aku nak cakap kat sini, Atkins ni dia ambil makanan yang tinggi dengan protein dan kurangkan kabohidrat. Setahu aku atkins tak boleh makan nasi, mee, atau kabohidrat lain. Means bukan tak boleh makan terus, tapi sehari atlest ambil 20carbs je utuk karbo tu. ( kalau salah betulkan ). 

Tapi ikutkan satu pinggan nasi penuh tu sama dengan 88 gram carbs, kalau 1/2 pinggan tu 22 gram carbs. Jadi memang kena avoid nasi lah. Mula-mula aku macam. Ish tak makan nasi ? Jadi apa kau kann. haha tapi aku tengok orang lain boleh je.

Atkins ni mula-mula aku google, ramai kata tak ok. Sebab yelah dia lest cabrs dan ambil banyak protein. Tapi pada aku, apa cara kita nak kurus mesti ada ilmu, nak amalkan Diet Atkins ke, diet Kehvin Zahri ke. Boleh saja, yang penting tahu dan  kaji dulu pasal diet tu.


Masuk paper lagi. Akak yang tudung pink tu aku kenal, Kak mariana. Memang kau tengok dia kau ajaib sekejap. Beza dulu dengan sekarang. Kalau kita diet ni banyak benefit sebenarnya, badan sihat, nak cari baju senang, nak bergerak senang. Kalau kita gemuk ni mcam -macam penyakit boleh datang. Tapi janganlah hina orang-orang gemuk ya, diorang tak minta pun jadi gemuk. Aku rasa diorang pun mesti nak kurus, tapi tak tahu macam mana. Maybe boleh try diet atkins ni. Siapa tahu boleh ubah ?

Aku ada terjumpa e-book pasal diet ni KLIK = Diet Atkins harga tak mahal pun RM40 je. Ok lah kan ilmu tu boleh pakai sampai bila-bila. Kalau pil kurus, beli ratus2 hari ni belum tentu kuruss. Duit habis lagi adalah.


Credit Pic Last tu dari group : Kelab Diet Atkins. Muka kena tutup, sbb iolss tak minta izin nih. hehe Kalau abam ni tertengok nak gambar didelete, pm saya. Tak ada niat lain nak bagi contoh yang diet atkins memang berjaya. !! Dia ni lepas kuruih hensem. haha 

see u. bye - bye.

4 ulasan:

Nadratul Syazwana berkata...

Hahaha alamak handsome ke? Nak tengokkk hahaha. Ugh, Nad pun memang tengah cari cara nak kuruskan badan ni :(

Nurulee berkata...

perghhhh cayalahh. haha.

Sharifah Syahirah berkata...

@ Nad : Awk dah kurus lah yunk.. hehe tak pyah nak diet2 lagi.

@Nurulee : Perghhh ajaib kan. haha

Izzati Amira berkata...

perghhh2 body abang hot tu mengancam..heeee