Selasa, 14 Februari 2012

Blogwalking.



Pernah berblogwalking atau singkatannya BW.kalau awak seorang bloger tipu la tak pernah blogwalking.yang tak ada blog pun,mesti pernah bw kan.pernah tak korang rasa geram bila bw.kenapa ya..?ini sekadar pendapat aku sahaja ya.bukan niat nak memandai apatah lagi mengecilkan hati siapa-siapa..hehehe.

  • firstly kalau korang masuk satu-satu blog tu dan blog tu berat,loading lambat apa korang buat tunggu atau terus klik butang pangkah warna merah kat tepi tu.kalau aku depands pada mood kalau ok,aku tunggu but kalau tak ok aku pun tekan butang pangkah.korang yang masuk blog aku..blog aku cepat atau lambat..tolong la coments cikit.
  • second,kalau korang nak berbw lepas tu nak tinggalkan jejak,and then blog tu tak ada shoutbox,or tak ada tempat yang kita boleh comments entry dia untuk tinggal jejak.apa korang buat..?if aku kadang-kadang mereka datang blog aku dan aku pun nak balas kunjungan diaorang tu.but sampai kat blog tu,tak ada tempat nak comments,or shoutbox,sometimes aku cari juga mana nak tinggal jejak ni,tapi malang tak ada,tapi hati rasa kesian.so shoutbox atau comments box tu penting ya.
  • bw tu penting tak...?pada aku penting untuk ramaikan kawan bloger,and boleh menaikkan followers korang.ni berdasarkan pengalaman sendiri ya.
  • bedasarkan pengalaman yang ciput ni jugak,aku pernah masuk satu blog and blog tu rasa rimas sebab banyak sangat gadget kot.nak follow tapi tak ada button follow.mesti stress macam ni.tapi dia orang dah sudi datnag blog kita.so aku akan berusaha mencari butang follow sampai dapat.but kalau tak ada juga,aku tekan butang pangkah.
  • perlu ke kita nak cakap macam ni 'saya follow,follow balik'.ni memang ayat aku dan aku buat benda ni.habis kalau mereka tak follow balik..?korang nak unfollow diaorang.kalau aku,aku biar je.sebab nak follow harus ikhlas tanpa paksaan.
  • pernah rasa nak unfollow someone tak.kalau aku balik-balik kalau aku..? tengok la juga entry yang disampaikan,kalau semakin lama semakin mengarut yang tahap mengaban aku akan unfollow.tapi setakat ni hanya beberapa blog yang aku unfollow.
semua ni daripada pengalaman aku yang tahap ciput ni ya.jangan merasa kecil hati pulak and takut nak bw here.aku sentiasa mengalukan kedatangan kamu.ayat skema ok...

till then guys.wassalam.

credit :google


7 ulasan:

miss faten berkata...

Teruskan berblogging yaa sistah ^^

syira rahim berkata...

SETUJU ! kadang-kadang kalau blog berat sgt, tambah pula internet tgh lembab, terus tak jadi bw. hehe

Sharifah Syahirah berkata...

miss faten : thanks..of course akan teruskan berbloging.
syira:blog kita berat tak..?

Amni Habibah berkata...

hehe..suka2..=)

Sharifah Syahirah berkata...

amni : huhu..thnks follow.

Lily berkata...

Betul tu. Kalau blog tu berat mmg betul2 menyakitkan hati

Sharifah Syahirah berkata...

lily : a'ah mmg btul.tpi nk tkan pngkah rasa kesian.