Selasa, 21 Februari 2012

belajar ke kerja..??


sob ~ sob ~.menangis sebab penat sangat kot.memang tersangat la penat.kenapa penat..? sebab dah kerja,sementara tunggu kemasukan ke U bulan 9 ni.doakan aku dapat masuk U,insyallah.belajar ke kerja lagi best..? kalau tanya aku,harus aku jawab macam ni " belajar 1000 kali lebih seronok daripada bekerja".memang kerja dapat duit,tapi kerja  sangat la penat.aku dapat rasakan bagaimana peritnya minah-minah kilang kat luar tu.kerja bertungkus lumus,tapi gaji ouchh tahap biasa-biasa je,paling tinggi pun berapa saja boleh dapat kan.tapi mereka-mereka yang berjawatan lebih tinggi,kerja sikit-sikit je tapi bab gaji mereka lebih tinggi.kenapa ya..? sebab mereka ada ilmu,kelulusan tinggi dan kepakaran.huh penting ilmu untuk mengangkat taraf sesorang.sebab tu macam mana cara pun,aku nak sambung belajar balik,dan dapatkan kelulusan tertinggi.insyallah.lagi pun mencari ilmu kan wajib.kalau belajar paling tak pun baca buku and exam.walaupun aku benci exam tapi rasanya lebih mudah daripada bekerja.tekanan belajar lebih ringan daripada bekerja.kot la..daripada pengalaman sendiri yang ciput.another one,aku tak boleh terlalu diarah buat ni,buat tu,dengan cara kasar..memang aku panas,silap-silap aku lawan balik orang tu.hehe tapi kalau yang bagi arahan my mom,aku tak terkata untuk melawan.kerja kat kilang ni,errr superviser sombong sangat,sikit menjerit itu,ini..but dia belum marah aku sampai terjerit-jerit.kalau dia marah aku macam tu,aku tak jamin yang aku tak melawan.

anyway nak cakap Happy Birthday kak fyna.birthday dia 19.02 kan kak.tak tahu pun hari tu birthday akk.orang tengok wall kak zura dia ada wish birthday sis kan.anyway akk cantik..teruskan usaha untuk memberikan tips-tips yang berguna dan teruskan jadi mak andam yang berjaya...^_^.



kak fyna orang tak ada pos hadiah pun.gurau saje.anyway sis u are gorgeous..

wasalam.till then.


2 ulasan:

saya wawa najwa berkata...

kami rasa better study ,kja tu just tok tmbh pglmn .pernah gk r kje lu ,pastuh xthn .sprvsr cina lak ,mulut cm hape tah .kne shot duit sana sini ,haihh :) byk gler kngn dlu ...:P

Sharifah Syahirah berkata...

wawa : kan3 belajar itu lagi seronok drpd bkerja.tapi bila dh smpai masa betul2 kne bkerja mmg la kne jgk krja.kan3 huhu