Isnin, 7 Januari 2013

Saya Blogger Dari Negeri Johor..







tadaaa..-_- saya blogger dari negeri JOHOR..johor dekat mana..? dekat Batu Pahat.sekarang belajar di UM,KL.actuaally aku memang asal batu pahat,tapi kampung belah ayah dekat Muar,sebelah Batu Pahat je..jadi both kira kampung aku la..

Makanan..? banyak sangat yang best,kerepek memang la banyak.batu pahat syurga kerepek tau..macam-macam jenis kerepek ada.nak rasa..sila datang batu pahat..salah satu jenis makanan ringan yang aku tak jumpa kat KL ni mee siput,setelah kajian dilakukan mee siput memang ada kat Johor je kot..kot ok.sebab tanya kawan-kawan dari negeri lain tak tau pun apa tu mee siput.tetibe rindu nak makan mee siput cicah sambal tumis.satu lagi yang popular nasi beriani.sedap sangat.kalau kat muar apa lagi asam pedas....mee bandung...jerit sikit.

mee siput


nasi beriani mohd shah paling famous bukan kat batu pahat je,dekat negeri lain pun famous tau.

tempat..? apa yang best kat Johor,yang biasa-biasa Danga Bay,Legoland and lain-lain.Tapi pantai dekat sini best,lagi-lagi kat Mersing,ada Pulau Tioman, Pulau Sibu dan lain-lain ya.

Pulau Tioman,Mersing

Pulau Sibu,Mersing.

best kan,mari-mari datang Johor..promote sikit..saya semua readers saya. :)






30 ulasan:

Nurul Nasuha berkata...

dah follow sini ..
dari segmen sama.
http://gadistehoaislimau.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Sharifah Syahirah berkata...

nurul nasuha : terima kasih follow,will follow back..

L@L@milie berkata...

done follow here.
mai le jemput melawat org perak pulak :)

http://cheekychoc10.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Mimie Najib berkata...

salam kunjugan dari blogger perak.. :)

kalau sudi singgah sini jap ye.. :)
http://hanyadihatiku.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

Sharifah Syahirah berkata...

l@l@milie : terima kasih,follow juga nnti. :)
Mimie Najib : terima kasih :)

SuparMan SuaRez berkata...

♥ Salam... Datang Dari Segmen Yang Sama..Blogger Dari SABAH merangkap follower ke 100 awak..huhu/,Salam Kenal K..Dah FOLLOW Sini..Jom Singgah Blog Saya Plak K.. ^__^

http://manssmile.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-sabah.html

miss zerocinta berkata...

salam

saya dh follow sini

saye org terengganu

dari segmen yang same

dtg lar jenguk and follow

http://misszerocinta.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

btw , nice blog :]

I K A :) berkata...

mai singgah sini :)
dtg dr segmen yg sama .
http://cikukika.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

rodiyatul akmar berkata...

singgah sini , done follow awak :D

http://smileandsmile123bye.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

have a nice day :) salam perkenalan .

bazilah abu hassan berkata...

Jalan jalan dari Terengganu. Done follow sini. Meh la Ganu, boleh makan keropok lekor sedap. :D
http://adikbintang.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

Sharifah Syahirah berkata...

semua..terima kasih datang blog tak seberapa ni ya..in syaa allah saya akan follow satu-satu..orang ganu..sedaop g ganu ni,ada belake molek-molek sokmo ganu..hehe blogger sabah,tolong belikan tiket ke sabah please.. -_-

Engku Muzahadin berkata...

Jambatan sesak naik feri,
Sampai jeti tunggu giliran;
Jenguk sini di siang hari,
Sambil hulur salam kenalan.

Berterbangan dari segmen yang sama, singgah di teratak ini & sudah FOLLOW sini`;-)

http://engkumuzahadin.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Sharifah Syahirah berkata...

Engku : terima kasih..akan dibalas kunjungannya.. (:

Iqa Syafiqa berkata...

hai org johor !! ^^
mai dtg selangor !!

http://iqasyafiqa93.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

deno berkata...

8 jam perjalanan dari terengganu ke johor! deno dtg dari jauh ni... hehe... jom ke terengganu! ^^

http://dayangdeno.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Nasuha berkata...

mesti sedapp mee siput ni..

Syah berkata...

hai!jom join GA gempak ni!

http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2013/01/pre-birthday-giveaway.html

http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2012/12/kawaii-giveaway-by-mimie-isha.html

Sharifah Syahirah berkata...

semua terima kasih datang..yang dari terengganu..2jam je naik fligt lagi cepa..hikhik

Sharifah Syahirah berkata...

nasuha : mee siput memenag sedap.. (:

Cik Aichrah berkata...

Singgah dari segmen y sama ^^
dri Kelantan ^^ btw done follow awk!
Jemput singgah sini gak yer ;)

http://aichrah.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Mohd Lokman Bin Ramli berkata...

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. ^_^. selamat berkenalan kepada yang baru mengenali diri saya. Saya blogger dari terengganu tetapi sekarang menetap di melaka. jemput singgah ke rumah saya yang tak sebeberapa ini. Maaf juga lambat buat lawatan sebab sibuk dengan final exam..

http://www.lokmanramli.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-terengganu.html

Eedi Aziz berkata...

salam blogger dari Kelantan...bertandang dr segmen sama...Jemput ke Ladang "Pengemis Cinta"

Sharifah Syahirah berkata...

terima kasih semua yang follow and drop comment..akan saya follow semula semua.

Yaya LaRh berkata...

Dari Ngeri sembilan datang ke Johor , Harap Johor sudi datang ke Ngeri sembilan . XD .

http://nurhidayah-azami.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

yeen miscelivious berkata...

wahhh johor.. i loike johor ~
jom terjah ke nogori plk hik2
http://treasurelicious.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

♥Farhana♥ berkata...

datang dari segmen yang sama , blogger dari perak . done follow . jemput singgah dan follow blog saya --- > http://duniahatisaya.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

salam perkenalan :)

♥Farhana♥ berkata...

datang dari segmen yang sama , blogger dari perak . done follow . jemput singgah dan follow blog saya --- > http://duniahatisaya.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

salam perkenalan :)

Mysyah Holiday berkata...

dari segmen sama...dr Johor

Sharifah Syahirah berkata...

thank you drop comment..will follow back.

Cik Fie berkata...

dari segmen yang sama . :)

http://www.cikfie.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html