Sabtu, 5 Julai 2014

Senaman Ramadhan.

Assalammualaikum dan selamat berpuasa !



Alhamdulilah dah seminggu dah kita puasa. Kejap je dah seminggu kenss. Dalam entry lepas kan ada janji nak up entry pasal senaman masa bulan puasa ni kann. Kalau dah janji kena buat, semua information dalam entry ni aku rujuk page Kevin Zahri jadinya insya Allah information semua betul belakaa.

Untuk senaman maybe korang boleh cuba macam dalam gambar bawah ni. Kalau ikut dalam page tu, boleh buat masa 30 minit sebelum terawih, tapi kalau takut masa terawih penat, boleh je kau nak buat sebelum tido ke, selepas sahur ke. Pepandai kau lah nak adjust waktu tu kann.





Nampak kan, kalau betul-betul buat memang berpeluh punya. Kalau nak lagi banyak circuit senaman macam ni boleh download daripada ebook ramadhan by Kevin Zahri dekat kevinzahri.com 

Selain benda ni, Kevin ada share juga pasal tips diet mudah untuk sahur. Boleh rujuk balik gambar bawah ni ya.





Kalau korang nak lagi detail sila ke page Kevin Zahri selama ni pun aku banyak rujuk kat sinun je. Yelah aku bukan pakar, kejap lagi aku main tulis je, kau pun ikut je, tetiba tak kuruss, jadi bertambah berat pulak. terus marah aku kann, terus aku menangisi. sobs sobs gituuu.

Nak diet tu boleh, tapi jangan lah lari dari niat puasa yang sebenar-benarnya. Seimbangkan diet dan ibadat. Insya Allah, kurus dapat, pahala pun dapat. gituu lah.


Facebook  : Sharifah Syahirah II
Official Bisnes Fan Page : House of Beauty


IKLAN : Promosi Dian'z Vitamin C & E RM76 tu still available sampai 9hb tau. Kau tak order jangan menginsafi ya, sebab harga murah nak mamp... tak dapek kat mana-mana. Esok up entry testimoni, sebab ada je testimoni baru tapi tak up-up. Nak order boleh PM facebook ya. bye dulu lah nak tido seminit.







7 ulasan:

Anasyg berkata...

pergh, nak bersenam time puasa2 El Nino di Malaysia ni? mencabar. hehe.

Sharifah Syahirah berkata...

@Anasyg : ish anas ni, exersice waktu mlm lah, masa lepas terawih ke. hehehehe

Azhafizah Md Nor berkata...

terima kasih atas perkongsian menarik ni

Iola berkata...

nice tips !
http://iolacaviarofficial.blogspot.com/

najiah shaharain berkata...

insyaAllah nk try buat utk senaman tu.kikiki

Cik Athirah berkata...

nice sharing..ath singgah..ath follow..
sy jemput join GA
http://cikath.blogspot.com/2014/08/giveaway-creative-selfie-by-jlm-cik-ath.html

Cik Athirah berkata...

nice sharing..ath singgah..ath follow..
sy jemput join GA
http://cikath.blogspot.com/2014/08/giveaway-creative-selfie-by-jlm-cik-ath.html