Isnin, 13 Mei 2013

Game 11 things abou me.

Assalammualaikum and hai...

Apa khabar. Malas nak menaip. tetapi disebabkan kegigihan ezzati and cik syazwani mengtag aku membuatkan aku terharu, sambil menagis tergolek-golek. dan disebabkan aku rasa chill gila game ni, nak main tanya-tanya orang. gila cool. kau dah kenapa..? malas cakap banyak. sediaaa. lariii.. -____-

tapi ada syarat tau. ala syarat senang je. tak susah macam soalan tamadun en kimi. hoho.

syarat-syarat :
1. Post this rules.
2. Write 11 things about yourselfs.
3. Answer the queation  the tagger set for you.
4. Create 11 question for those you want to tag.
5. Chose 11 bloggers that you want to tag, and link them to that post.
6. You are not allowed to tag back.
7. tag dekat orang-orang cool je (ok ni tipuu.)

11 Things About My Self.

1. Tak pernah berpisah dengan mak, abah sampai umur 20 tahun. bila masuk uni, seminggu first nangis sampai banjir UM. hahaha
2. Suka gila tidur. nasib tak gila lagi.
3. Sayang gila kat family, boleh buat apa je untuk dia orang. fuyoo terharu kalau abah baca ni. haha
4. Geli gila dengan ULAR.
5. Semua benda refer dekat pak cik google.
6. Pendek, tak tinggi-tinggi.
7. suka makan. makan. dan makan. mampu?
8. susah nak small talk dengan orang baru kenal. (tk peramah sbb malu) tapi sekarang dah ok laa.
9. kalau dah ketawa tak ingat dunia.
10. Tak suka orang gedik. aku gedik tak pe. haha
11. suka cakap perkataan gila. tapi aku tak gilaa lagi.

soalan dari Cik Syazwani 

Apa yang korang suka tentang berblog ?
dapat kawan baru, boleh mematangkan fikiran dan boleh dapat info. 

Binatang yang paling ditakuti ?
Kat atas dah cakap. ULAR. acc tak la takut tapi geli tu lagi lebih. hehe

Apakah rutin paling unik korang buat sebelum tidur ?
Apa eaa. tutup telinga kot sebab takut ada benda masuk. wakaka tak unik pun.

Suka fesyen tak ? kalau suka, suka fesyen macam mana ?
gila tak suka :P suka fesyen yang simple but nice. kalau nak over pun biar kemas. sekali lagi kemas.

cadangkan blogger mana yang paling banyak ayat humor.
selain maria elena, FL, opkoss la cik serious, nama je serious tapi macam tak je. hehe.

target kawen masa umur korang berapa ?
tak pernah target. sampai jodoh kawen la. hee

lagu yang menjadi favourite tahun ni.
lagu negaraku. mampu?

berapa kali putus cinta( cik serious soalan mintak kaki)
tak pe tak bagi kaki bagi cili je. tak pernah bercinta -_- percaya..?

korang rasa korang jujur tak terhadap diri sendiri dan orang lain.
kalau terhadap diri sendiri selalunya tak jujur. kalau orang lain, jujur la. even kadang-kadang tak jujur. pahamm tak..?

Apakah pesanan korang dan harapan terhadap blogger di Malaysia.. ?
sekarang ni blog tubuh bagai cendawan selepas hujan . saya pernah tengok, adik darjah 4 pun ada blog. nasihat saya cipta blog kalau untuk diari tepulang dekat anda. tapi ingat bertanggungjawablah terhadap pengisian blog anda kerana apa. for muslims apa yang anda tulis, baik dan buruk akan di tanya di sana nanti. be careful. 

cuba teka tinggi dan berat kita berapa ?
tinggi : gaya galah. ok tak. hee eer 163cm..? berat : 50..?

soalan dari adik ezzatie pula. adik ke..? suka hati aku je.

Anak ke berapa dalam keluarga.
anak sulong. tapi paling pendek. tak tahu kenapa. hehe

Cara atasi kemarahan.
diam.esok saya tak ingat dah. 

kalau awak crush dekat someone awak buat apa..?
saya buat bodoh macam tak ada apa-apa. 

Antara blogger famous yang awak admire..?
Yuyu Zulaikha. tak boleh blah dengan tahap kecomelan yuyu.

Barang wajib bawa bila keluar tonton wayang..?
Nak bagi tahu sikit tapi jangan bagi tahu orang lain tau. saya tak pernah tengok wayang. tak tahu kenapa. tak minat kot. nanti la cuba. hehe

Kalau korang ada magic putarkan masa apa yang korang nak betulkan..?
simpan duit sejak dari darjah satu. tapi.. bukan simpan dulu-dulu. perhabis duit adalah.

If ada orang luahkan perasaan reaksi korang.
aku tak percaya dengan apa dia cakap. itu semua tipu. wakakaka

girls. shawl or tudung bawal.. ?
dua -dua prefer. tapi tudung bawal kot.

Pernah pergi dinner ? formal ?
malam semalam baru pergi dinner kolej. ada la dala tiga kali seumur hidup ni pergi dinner.

Korang pakai apa ? formal.
soalan ni tak faham, pakai baju masa dinner ke guano..? kalau dinner ikut tema lah. hehe

kalau aku buat 1st segmen korang nak join tak.
Nak. kalau awak bagi saya menang. kalau tak saya tak nak. hehe
ok gurau. Nak kalau awak invite.


ok soalan dari aku untuk mangsa keadaan seterusnya.

1. Suka pakai baju colour apa? kenapa ?
2. Blogger yang rapat dengan kau ? ( yang selalu balas komen dekat cbox or wtever)
3. Soalan exam mana paling susah kau rasa dalam hidup kau? kenapa?
4. Pernah makan budu ? sedap tak ?
5. Apa pandangan korang tentang akhlak anak muda sekarang ?
6. Pandangan tentang Malaysia sekarang..?
7. Kenapa marah tu bhaya ?
8. Suka makan ? makan apa ?
9. Kenapa buka blog? untuk apa ?
10. Takut ular tak ? kalau tak ktakut, kenapa tak takut ?
11. Benda paling berjaya kau buat yang paling bermakna dalam hidup kau. apa rasa bila berjaya tu ?

mangsa-mangsa keadaan :

1. atiqah
2. sitijamilah
3. budakberkasutmerah
4. syahira ishak.
5. wanny
6. namiqa
7. anis farhana
8. cikdonut
9. liyana
10. misznoni
11. farah

ohh tidakk aku tak percaya aku boleh buat semua ni. penat ok penat. tapi tak pe chill je lah. suka-suka kan. kepada yang di tag please make sure korang link back dekat aku bila dah jawab sebab aku nak bagi markah and nak tengok dapat A ke tak.. -__- ishh tak adalah, cuma nak tengok jawapan korang je. sorry leerr kalau soalan tu sengal. aku pun tak tahu kenapa.. cik serious and ezzatie. makasih la tag kita. esok tag lagi tau. tau. yang ditag takdak paksaan la. enjoy je. nak buat its ok, tak nak buat pun ok je. ok bubye. penat tangan aku dah hoho. assalammualaikum.


3 ulasan:

Shazwani Othman berkata...

haha this is serious! serious u're so cool. :D
cuma soalan last tu berat memang tepat lagi padat, cuma tinggi kita 170cm..hehe
papepun thank you sya sebab sporting join game ni. hiks ;D

Siti Jamilah(SJAS) berkata...

sudah menjawab, tengok jawapan ? haha http://jamie-jamilah.blogspot.com/2013/05/game-eleven-things-about-me.html thanks tag kite. :)

Sharifah Syahirah berkata...

cik serious : haha. gila saya tak cool. hee.

Jamilah mekasih sayang.